+3630/594-5550

Vannak, akik hallják a szél suttogását, akik értenek a fák nyelvén, akik tudják, hogy mit üzen a folyó és mit mond a föld. Nekem a hangok árulják el a titkokat. A titkodat, amely az árnyékból a fényre vágyik. Láthatóvá válni, hogy támogatásra leljen. Ehhez viszont te kellesz a nyitottságoddal s a változtatás szándékával.

A Tibetből és Nepálból származó éneklő tálak látszólag egyszerű háztartási edényre hasonlítanak. Mindez nem is olyan furcsa gondolat, hiszen az ott élő emberek közül sokan a rezgéseikkel energizálják ételüket.

Amíg nálunk nyugaton a templomi harangok szólítanak fel a lelki gyakorlatra, úgy keleten a tálak segítenek az elcsendesedésben. Szertartások, imák és meditációk fontos kellékei. A hangjaik és a rezgéseik együttes hatásától különlegesek.

Mindegyik tál egyedi, kézzel készített alkotás. Gondos kezek napokon át hevítik, formázzák, kalapálják, hűtik, titkos recept szerint ötvözve legalább hét féle fémet. S mialatt készítik, minden egyes kalapácsütéssel belemantrázzák a jólét, szeretet és szerencse áldásait.

A különböző méretű tálak más-más hangspektrumban szólalnak meg, sőt az ütő keménységétől és méretétől, illetve az ütés technikájától is függ, hogy az alap, közép,- vagy felhangjukat szeretnénk előcsalni belőlük. Mindezek nagyon fontosak az egyéni terápiában.

A megfelelően összeválogatott darabokkal csodásan lehet zenélni is. Ha csak hallgatjuk a térben megszólaló harmóniákat egy nagyon kellemes, ellazult állapotba kerülünk. Lélekig ható erejükkel pedig továbbemelnek minket.

A lényeg, a titok viszont abban rejlik, hogy amikor találkoznak a testünkkel és az energiánkkal, elkezdenek kommunikálni velünk. Vagyis minden testi-, energetikai- és lelkiállapotban másképp dalolnak. A test különböző területén hangjuk megváltozásával sok mindenről informálnak bennünket. Mindez persze a fizika törvényén alapszik.

S ha a tálak a nyelvünkön szólnának, efféléket súgnának nekünk:

Ha szellemileg vagy pszichikailag kimerültél:

Érzem, hogy fáradt vagy. Én is lehangoltan dalolok. Tedd le egy kicsit a napjaid gondjait, hiszen azok úgyis megoldódnak. Pihenj és töltődj azokkal a dolgokkal, amiket szeretsz. Kapcsolódj ki és találd meg azt a kis időt, amit magaddal tölthetsz. Hidd el, ez nem önzőség. A többiekért teszed, a környezetedben élőkért. Hiszen, ha jól vagy, azt mások is megérzik.
Most hagyd, hogy pihentesselek a hangjaimmal és erőt adhassak neked.

Ha kimerült vagy fizikailag:

Melletted erőtlen vagyok. Elhalkulok és csak figyelem, ahogy elszívod a rezgésemet, mint szivacs a vizet. Oly nagy szükséged van a töltődésre. Ahol most rezgek, kicsit elhanyagolod azt a területet. S ez a terület, vajon mely életterületedhez kapcsolódik? Vizsgáld meg.
Most erőt adok neked és visszahangollak, hogy elindulhass abba az irányba, amerre régóta szeretnél.

Ha túlpörgeted magad:

Állj meg egy kicsit és gondold át az életed azon területét, amely sosem hagy neked levegővételnyi időt. Tested jelez nekem. Zizeg, vibrál, mintha robbanni akarna. Ez a robbanás csak akkor jó, ha eljött az ideje. Ne ússz az árral szemben, hanem légy tudatos megfigyelő.
Most lassítalak, nyugtatlak téged, hogy összeszedettebb lehess. Mert csak ebben az állapotban vagy képes magasabb szintről rálátni az életed folyamataira.

Ha tested energiaközpontjai kiegyensúlyozatlanok:

Kicsit elhangolódtál, én is hamisan szólok, de visszavezetlek abba az állapotodba, ahol a legegészségesebben áramolhatsz. Egyes területeken túl sokat engedsz meg más területek rovására.
Azt kérem, hogy találd meg a szépséget és kapaszkodj belé, amikor az árral úszol. S amibe belekapaszkodsz, hagyd, hogy biztos pontként legyen jelen az életedben. Így erősödik a bizalom és a hit önmagad és a világ felé, s te pedig minden nappal egyre stabilabb leszel.

Feszültség vagy gyulladás esetén:

Olyannyira sikítok, hogy meghalld a kérésemet. A folyamatos forrongó ellenállás meggyengít téged és immunrendszered. Ne harcolj kérlek, inkább próbáld felismerni, mit tehetnél, hogy megoldódjon a probléma.
Segítek megindítani benned ezt a tisztulást. Feloldom a besűrűsödött energiákat, hogy a tiszta fény energiáját ültethessem helyükre.

Tökéletes egyensúlyban:

Harmónia van benned és ez csodás. Egységben élsz önmagaddal és a világgal. Varázslatos, hosszantartó összhangzatok születnek közöttünk. Ez lehet meghitten duruzsoló, lehet harsányan vagy épp légiesen áradó.
Bíztatlak, hogy mindig gondolj erre az állapotra, amikor elsodornának az élet viharai. Jó helyen vagy és a legjobbkor. Gyönyörűen áramlik benned és körülötted az élet energiája.

Örömteli létezésben:

Melletted sugárzóan zengek tündöklő harmóniában, mint a fénylő érc ragyogása. Érzem és áveszem a boldog rezgéseidet. Csodás így énekelni a dalomat. Élvezd ezt a gyönyörű szimfóniát, amelynek te vagy a megalkotója.

Mindez csak néhány általánosan megfogható gondolat, amit tapasztalataim alapján gyűjtöttem össze az évek során. Ők ennél sokkal részletesebben énekelnek nekünk.

(A felszólításkor szándékosan nem használtam felkiáltó jelet, mivel a tálak sem kiáltanak rád, mindig finoman kérnek.)